MLM jelentése

Az MLM az angol Multi Level Marketing rövidítése.

Magyarul többszintű értékesítést, ill. hálózati értékesítést jelent, de hívják közvetlen értékesítésnek is

Ez a speciális értékesítési forma Amerikából ered és terjedt el a világ szinte minden országában. Ma már nagyon sokan élnek belőle.

MLM alapötlete

Egy terméket vagy szolgáltatást igénybe vevő elégedett fogyasztója a terméket továbbajánlja barátai, ismerősei számára. Ezzel ő maga is közvetlenül részt vesz a forgalmazásban vagyis értékesítő lesz.

Az általa értékesített termékek/szolgáltatások után pedig jövedelmet kap.

MLM többszintű értékesítés

Ha az Ő vásárlója is elégedett lesz, és a terméket/szolgáltatást Ő is tovább ajánlja, ebből következően újra vásárlás és fogyasztás történik. A tovább-ajánló személyeket jutalék illeti meg, és az eredeti ajánló ebből a jutalékból is jutalék-részesedést kap.

MLM szintek, jutalék mélység

Egyes MLM hálózatokban a jövedelem véges szintekig  jár (pl. 6 szint mélységig), más MLM hálózatokban ez nincs korlátozva, akár a 30-adik mélységben történő vásárlás után is képződik jutalék. Persze a sokadik mélységben történő forgalmak után már csak néhány százalék, vagy lehet, hogy csak néhány ezreléknyi a jutalék mértéke. Viszont nagy mélységnél hatalmas forgalom mellett ez jelentős jutalék mennyiség lehet.

DXN MLM rendszer jutalék szintje

A DXN marketing terve nem korlátozza  a mélységben lévő szintek utáni jutalék fizetést. Részben ezért is esett rá a választásom!

Itt tudod megnézni a DXN Marketing Tervét > >

 

 

Petrányi Lajos
Latest posts by Petrányi Lajos (see all)