Ebben a cikkben összeszedem milyen típusú MLM cégekkel találkoztam eddig. Nem teljes a felsorolás, előfordulhat olyan is, amivel még nem találkoztam. A véleményem is leírom róluk!

Pénzügyi szolgáltatás alapú MLM

Leginkább biztosítással és hitelközvetítéssel foglalkoznak. Pénzügyi tanácsadók, független pénzügyi tanácsadóknak hívják magukat.

Fő termékük a legdrágább befektetési alapú, úgynevezett unit linked vagy befektetési egységhez kötött életbiztosítások.

Elvük: Köss magadra egy drága életbiztosítást, utána elég 4-5 barátodnak eladni egy ugyanilyen biztosítást, és a jutalékból a sajátodat simán tudod fizetni. Ha sokat adsz el akkor pedig meggazdagodsz.

Nagyon sok inkorrekt üzletkötő miatt, – akik nagy hozam ígéretekkel és a költségek eltitkolásával értékesítették a szerződéseket-  negatív kép alakult ki az ilyen cégekkel szemben.

Az MNB (Magyar Nemzeti Bank) ma már szigorúan szabályozza működésüket. Sőt legújabb szabályozások abba az irányba mennek, hogy ezek a típusú biztosítási értékesítések megszűnjenek.

Magyarországon legismertebb ilyen cég a Brokernet > > volt. Leginkább attól vált hírhedtté, hogy agresszív üzletkötőik révén, nagyon sok ügyfélnek okozott komoly anyagi veszteségeket.

Aranybefektetéses MLM

Arany mindig érték! Fektess aranyba a címszavuk. Viszont apró kis aranydarabkákat értékesítenek, méregdrága áron.

Virtuális befektetéses MLM

Rendszeresen jelennek meg, majd tűnnek el a virtuális befektetéses MLM cégek.

Ezek a legveszélyesebb típusú MLM cégek. Az emberek hiszékenységére alapoznak. Én csak fabatka befektetéseknek nevezem, mivel a legtöbb esetben lejáratkor fabatkát sem kapsz vissza a pénzedből. (Pl. Fortress > >)

Lényege, kitalálnak valamilyen fantasztikus nevet (ma a kriptovaluta divatját éljük, ez Németországban már bebukott, ha itt nem érhető akkor megtalálod a cikket PDF formátumban itt:  A németek épp most tiltották be a piramisjátékot, amely Magyarországon tombol onecoin), melynek az értéke folyamatosan emelkedik. Az ígért hozam évi 40-300% közötti.

“Érdemes befektetned a pénzed és a végén nagyon sokat ér, mert mindenki ezt akarja venni, viszont csat korlátozott mértékben áll rendelkezésre. Siess le ne maradj!”

A probléma ezzel, hogy a virtuális pénz igazából nem létezik. Hiába mutatnak egy kimutatást, hogy befektetésed milyen sokat ér. Ha szeretnél pénzedhez hozzáférni, akkor az menet közben nem lehetséges. Mire pedig lejárna a befektetésed, addigra bedől a cég. 3-5 év alatt milliárdokat szednek össze!

Figyelj arra, hogy ne dőlj be az ilyeneknek.

Utazási alapú MLM

Találkoztam vele, biztos jól is működik. De ezzel nem foglalkoztam.

Termék alapú MLM

Leginkább a termék alapú MLM céget ajánlom mindenkinek!

A legelső MLM cég termék alapú volt, és még ma is létezik.

A termékek fő jellemzői a prémium minőség!

A termékek általában olyan fogyasztási cikkek, amelyekre folyamatosan szükség van, gyakran elfogynak és ezért rendszeresen újra és újra be kell őket szerezni.  Ez a folyamatos igény adja a termék alapú MLM cégek stabil és kiszámítható forgalmát.

Ha egy olyan fogyasztói hálózatot építesz fel ahol tisztítószerek, mosószerek, vagy valamilyen élelmiszer, étrendkiegészítő a termék, akkor az egy stabil üzlet lehet.

Az én kedvenc MLM cégem is termék alapú, ez a DXN! A fő termék az egészséges ganodermás kávé. Ez a weboldal is elsősorban erről az üzletről szól.

Itt tudod megismerni a DXN MLM üzletét > >

 

Ha pedig szeretnél, akkor itt tudsz csatlakozni a DXN üzletéhez>>

 

Petrányi Lajos

Petrányi Lajos

Szia! Petrányi Lajos Nemzetközi online üzletépítő vagyok.
Imádok fogyasztói hálózatot építeni, de zavart, hogy az emberek elutasítóak.
Ezért kidolgoztam a mini rendszerek módszerét, amiket alkalmazva a bántó elutasítások nélkül, bárki könnyedén felépít egy saját fogyasztói hálózatot. Csatlakozz Te is! > >
Petrányi Lajos

Latest posts by Petrányi Lajos (see all)